V SMS - Zeleni prevzemamo del odgovornosti za padec ZZZDR

Zagovorniki smo pokopali ZZZDR

Nasprotniki, brez podpornikov, ne bi nikdar zbrali potrebnih 20% vseh volilnih upravičencev!

V Stranki mladih - Zeleni Evrope smo razočarani nad izidom referenduma, še bolj pa nad dejstvom, da lahko v Sloveniji o pravicah manjšin odločamo z referendumom.

Ne glede na vse pa žal ugotavljamo, da je kampanja v podporo zakonu pomagala pri mobilizaciji nasprotnikov. Že ob začetku kampanje smo bili mnenja, da bi bila zgolj kampanja nasprotnikov dovolj za potrditev zakona. To sem med drugim izrazil kot predsednik Stranke mladih - Zelenih Evrope tudi v televizijskem soočenju 10.12.2015 na TV Slovenija z besedami: "Za potrditev zakona bi bilo popolnoma dovolj, če bi poslušali samo nasprotnike in zato jim podarjam del programskega časa, ki je namenjen meni".

A kampanja "ZA" je okrepila nasprotni tabor, kjer so storili vse za mobilizacijo nasprotnikov z zelo šibkimi argumenti in izrabljanjem vsakega spodrsljaja na strani zagovornikov.

V Stranki mladih - Zelenih Evrope smo tako še zmeraj mnenja, da brez kampanje ZA nasprotniki ne bi uspeli "zrušiti" zakona, čeprav bi bil odstotek glasov "PROTI" večji, a v seštevku zagotovo ne bi dosegli 20% vseh volilnih upravičencev, kar je zakonski minimum!

Kampanja zagovornikov je bila sicer dobro zamišljena, a je žal dajala dovolj vetra v jadra nasprotnikov zakona in tako bodo tisti, ki so drugačni od večine, za nedoločen čas brez pravic, ki bi jih sicer s tem zakonom pridobili.

Ne glede na to, da smo v Stranki mladih - Zelenih Evrope v kampanji podirali zakon brez velikega pompa (saj smo bili mnenja, da lahko le-ta kvečjemu škoduje), se zavedamo, da smo bili del ekipe, ki je dajala veter v jadra nasprotnikom zakona, kar je pripeljalo do tega, da je bilo 23 % od vseh volilnih upravičencev (oziroma 63,53% od tistih, ki so glasovali) PROTI zakonu, kar je zgolj 3% več, kot je zakonsko določeno za uspeh referenduma.

Tako smo podporniki zakona pokopali tisto, kar smo želeli ohraniti in zato se vsem prizadetim v imenu Stranke mladih - Zelenih Evrope pri tem iskreno opravičujemo.

V Mariboru, 21.12.2015

Igor JURIŠIČ, predsednik Stranke mladih - Zelenih Evrope

Galerija

Stranka mladih - zeleni Evrope
(SMS-ZELENI)
Rimska cesta 8, 1000 Ljubljana
gsm: +386 (0)31 55 66 26
e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Prijava na e-novice

1+2 =
Ime:
Epošta:

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information