SMS - Zeleni ZA ZZZDR

SMS - Zeleni ZA ZZZDR

Odnos do manjšin je ogledalo veličine naroda in Slovenci SMO velik narod, navkljub majhnosti!

Že dolgo ni slovenske javnosti kaj tako razdvojilo kot ravno razprava o spremembah ZZZDR. V nadaljnjih vrsticah želimo s tehtnimi argumenti obrazložiti, zakaj v SMS-Zeleni podpiramo ZZZDR:

Uvodoma se želimo ograditi od populističnih debat in skoraj teatralnih prizorov, s katerimi skušajo nasprotniki zakona volivce odvrniti od referendumskega vprašanja in jih raje zavajati s slogani "Za otroke gre" in podobnimi. Glede na to, da se je vsa debata že nekaj časa nazaj oddaljila od bistva; torej od referendumskega vprašanja, želimo spomniti, da zakon zgolj dovoljuje zakonsko zvezo tudi med dvema osebama istega spola.

V SMS - Zeleni, ki Slovenijo predstavlja tudi v Evropskih zelenih (ki so s 50 poslanci zastopani v Evropskem parlamentu) želimo poudariti, da 20.12. ne bomo glasovali o tem, kako osebno gledamo na istospolne pare, niti o tem, ali se nam zdi to po Darwinu naravno ali ne. Odločali bomo o nečem povsem drugem.

Istospolni pari in istospolno usmerjeni posamezniki so v Sloveniji nedvomno v manjšini, tako, kot so v manjšini pripadniki italijanske ali madžarske narodne skupnosti, pripadniki določenih veroizpovedi ali ločin, kot na primer protestanti in še bi lahko naštevali. Bistvo demokracije je seveda, da večina odloča. A ne v škodo manjšine.

Kako bi se na referendumu odločili, če bi vprašanje glasilo : Ali podpirate uporabo madžarskega jezika na območju, kjer živi madžarska narodna skupnost? Verjamem da bi v veliki večini glasovali ZA, pa čeprav ne razumemo niti besedice madžarsko, od madžarske kulture pa morda poznamo kakšno skladbo Bele Bartoka.

Tokrat, 20.12. pa je vprašanje zelo podobno. Sprašujejo nas, ali neki drugi manjšini (v tem primeru istospolno usmerjenim) dovolimo, da sklenejo zakonsko zvezo? Podobno, kot v primeru madžarske narodne skupnosti, tudi istospolno usmerjenih morda ne razumemo, a tudi tukaj naj nerazumevanje in strah ne vodita v zatiranje in odrekanje pravic določeni manjšini.

Stranka mladih - Zeleni Evrope zato pozivamo, da se referenduma udeležite in podprete ZZZDR in glasujete ZA!

Odnos do manjšin je ogledalo veličine naroda in čas je da Evropi in Svetu pokažemo, da smo Slovenci, navkljub dejstvu, da nas je samo dva milijona, velik narod.

V Mariboru, 03.12.2015

Igor JURIŠIČ, predsednik Stranke mladih - Zelenih Evrope

Galerija

Stranka mladih - zeleni Evrope
(SMS-ZELENI)
Rimska cesta 8, 1000 Ljubljana
gsm: +386 (0)31 55 66 26
e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Prijava na e-novice

1+2 =
Ime:
Epošta:

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information