Zelen pogled na referendumsko vprašanje o arhivih

V Sloveniji so prioritete očitno grdo zamegljene in tako se ukvarjamo z arhivi in kopljemo po zgodovini, mladi pa masovno zapuščajo Slovenijo. Korupcija je tako udomačena, da zanjo nikomur ni več mar. To je slovenska realnost!

V SMS - ZELENI smo ogorčeni nad neodgovornostjo slovenske politike in zamegljenih prioritetah. Zavedamo se, da bližnjic do uspeha ni in da bomo morali veliko stvari postaviti na novo, da bodo sploh delovale.

Posledica takšne politike je enormno število brezposelnih, med katerimi so po večini mladi, vzrok za to, pa nezmožnost za spremembe, saj je vse preveč politikov in uradnikov zavozlanih v lovke korupcijske hobotnice.

Če bi SMS - ZELENI izbirali, kaj moramo odpreti, to zagotovo ne bi bili arhivi, ampak kakovostna delovna mesta za mlade.

Če bi SMS - ZELENI izbirali, kaj moramo zapreti, to zagotovo ne bi bili arhivi, ampak skorumpirani politiki in uradniki, ki so pripeljali Slovenijo na rob prepada.

Ker pa žal reflektorji svetijo na tiste, ki so sposobni le politikantstva in odvračanja ljudi od odločanja o njihovi prihodnosti, pa predstavljamo naš pogled na ta referendum, kot sledi:

1. Predlagatelje referenduma pozivamo, da naredijo vse za umik referenduma ter denar, namenjen referendumu namenijo za zaposlovanje mladih,

2. v primeru, da predlagatelje ne uspemo prepričati k umiku, pozivamo DZ RS, da datum referenduma prestavi na dan volitev poslancev v Evropski parlament in prihrani dvojni strošek, tako privarčevan denar pa nameni za zaposlovanje mladih in

3. v primeru, da se referendum zgodi, SMS - ZELENI podpiramo zakon v besedilu, ki ga je sprejel DZ, saj bodo po tem zakonu arhivi bolj odprti, kot če zakon razveljavimo in se vrnemo na prejšnje stanje.

Igor JURIŠIČ, predsednik Stranke mladih - zeleni Evrope             Ljubljana, Maribor, 10.4.2014

Galerija

Stranka mladih - zeleni Evrope
(SMS-ZELENI)
Rimska cesta 8, 1000 Ljubljana
gsm: +386 (0)31 55 66 26
e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Prijava na e-novice

1+2 =
Ime:
Epošta:

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information