Zahtevamo opravičilo in demanti od avtorja članka o deložaciji in bankrotu, ker je oboje laž

Ljubljana, 24. avgusta 2011. V Stranki mladih – zeleni Evrope smo zgroženi nad navajanji nekaterih medijev, ki v svojih nepreverjenih 'novicah' pišejo o deložaciji in celo bankrotu SMS.

 

Po decembrskih volitvah v DZ, na katerih smo dosegli rezultat pod 1%, ki ne omogoča financiranja delovanja stranke iz naslova volilnega rezultata, smo se v stranki (po sklepih IO) odločili za temeljito racionalizacijo poslovanja. Da bomo v dobri kondiciji in brez obremenitev lahko šli v naslednje evropske in lokalne volitve, smo za obdobje do poplačila kreditov (2014), stroške delovanja zmanjšali na minimum. Prostori, ki smo jih imeli v najemu za potrebe delovanja stranke, v centru Ljubljane, so glede na zmanjšan obseg prihodkov, začeli predstavljati prevelik strošek. Poleg odpovedi najemne pogodbe za prostore na Rimski c. 8 iz naše strani (že 29. 02. 2012), smo prekinili tudi delovno razmerje z edinim redno zaposlenim na stranki, glavnim tajnikom. To je za seboj potegnilo tudi odpoved stacionarne telefonske številke, zato smo dosegljivi na 051-33-77-33, izjemoma pa tudi na osebni telefon glavnega tajnika oz. predsednika stranke ter seveda po elektronski pošti. Poštni naslov stranke ostaja do kongresa nespremenjen, torej: Rimska c. 8, 1000 Ljubljana. Trenutno na nacionalni ravni delujemo virtualno in od doma, sestanke pa imamo v prostorih, ki nam jih v Ljubljani brezplačno nudi eden izmed naših skupno 2.600 članov.

 

SMS ZELENI imamo še vedno dober potencial na lokalni ravni, saj imamo 2 župana, 45 mestnih oziroma občinskih svetnikov, 4 podžupane in tudi nekaj krajevnih in četrtnih svetnikov. Naši občinski odbori so vzpostavljeni v okoli 60 občinah, večinoma večjih, s proporcionalnim volilnim sistemom. Program, ki je usmerjen v prihodnost, na temeljih družbene in okoljske odgovornosti ter družbe strpnosti, nam pomaga v operacionalizirano obliko prevajati Zelena vlada.

 

Mag. Darko Krajnc komentira: »Takšno neodgovorno navajanje nepreverjenih informacij je le še dokaz več, da se v Sloveniji lahko vsak ukvarja z novinarstvom na sebi lasten način, brez upoštevanja etičnih kodeksov in zasledovanja resničnosti informacij. Dopuščamo možnost, da je izjava nastala 1. aprila, kot neslana novinarska raca na naš račun. Takšne izmišljotine sicer povzročajo škodo, ki jo je težko popraviti, zato bi bilo na mestu vzpostaviti ustrezne mehanizme nadzora in možnosti sankcioniranja podobnih škodoželjnih navajanj kar po uradni dolžnosti.«

 

SMS ZELENI bomo vztrajali na poti moderne zelene politike, ki jo že leta gojimo kot člani Evropskih Zelenih, kljub takšnim in drugačnim poskusom onemogočanja delovanja v slovenskem političnem prostoru. Enostavno verjamemo, da bo prišel čas, ko bodo ljudje nehali nasedati zavajanjem s strani določenih interesarskih krogov, ki že dolgo v Sloveniji vzdržujejo stanje status q.

Galerija

Stranka mladih - zeleni Evrope
(SMS-ZELENI)
Rimska cesta 8, 1000 Ljubljana
gsm: +386 (0)31 55 66 26
e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Prijava na e-novice

1+2 =
Ime:
Epošta:

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information