Sporočilo organizacij DELFT in Bankwatch je korektno in zelo poučno

DSC07248
SMS - ZELENI odločno nasprotujemo nadaljevanju projektu bloka 6 TEŠ. Ekonomist in okoljski aktivist Vili Kovačič, kandidat na listi SMS ZELENI v Šoštanju in Velenju, ter Andrej Magajna, poslanec v DZ in kandidat na listi SMS ZELENI v Ljubljani, sta podala komentarje na nedavne zaključke organizacij Delft in Bankwatch, glede projekta TEŠ 6. Predstavila sta tudi komentarje SMS ZELENIH na sporočilo za javnost PR službe Termoelektrarne Šoštanj, ki smo ga prejeli v teh dneh.

 

Vili Kovačič je komentiral poročilo mednarodnih organizacij glede investicije v blok 6 TEŠ. Povedal je, da je poročilo objektivno. Strinjal se je z zapisanim, da TEŠ 6 ne ustreza minimalnim ekonomskim kriterijem (donosnost, diskontna stopnja, cena lignita, cena izpustov, cene elektrike, realne časovne projekcije), ki so jih, pri projektu bloka 6, gladko ignorirali.  Izpostavil je, da projekt TEŠ odpira delovna mesta v Franciji in ne v Sloveniji.  Podprl je alternativno rešitev, ki je v posodobitvi blokov 4 in 5 za 10 krat nižjo ceno in z več in cenejšo elektriko, kot jo bo dajal TEŠ6, za katero pa zahteva da dobi prostor v medijih.

 

»Ni res, da se projekta ne da ustaviti, da je predaleč.  Ko bo bodo poroštva ponovno padla v parlamentu ali z referendumom se bo projekt moral ustaviti. Bolje prej kot pozneje. Še je čas, projekt je trenutno na 1/4 izvedbenih del in ni res da ga je treba le 'dokončati'. Projekt se da ustaviti. Že plačan denar kompenzirati za drugo opremo. Prihranek pa investirati v OVE, URE , pametna omrežja in disperzirano energetsko oskrbo, ki je veliko bolj primerna za Slovenijo« je še komentiral Vili Kovačič. 

 

Poslanec DZ in kandidat na listi SMS ZELENI, Andrej Magajna je komentiral: « kot poslanec sem se vedno spraševal, ob poplavi vseh informacij, komu lahko zaupam. Odgovor pa sem dobil v podatku, da med zasebnimi investitorji sploh ni interesa za vlaganje v fosilni projekt TEŠ. Tudi naši menedžerji bi lahko investirali, pa ne vidijo interesa. To kaže, da je projekt nerentabilen in bo žal ustavil vse druge, okoljsko in ekonomsko, bolj sprejemljive investicije v energetiki in regiji. Vse kaže, da se vse slovenske reke iztekajo v Pako«.

Zbranim novinarjem in javnosti smo predstavili tudi komentarje Stranke mladih – zeleni Evrope, na prejeto sporočilo za javnost Službe za odnose z javnostmi Termoelektrarne Šoštanj, z dne 25. novembra 2011. Komentarje si lahko, v zeleni pisavi, preberete v dokumentu, ki ga pripenjamo sporočilu za javnost.

Galerija

Stranka mladih - zeleni Evrope
(SMS-ZELENI)
Rimska cesta 8, 1000 Ljubljana
gsm: +386 (0)31 55 66 26
e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Prijava na e-novice

1+2 =
Ime:
Epošta:

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information