SMS ZELENI za odgovorno vlogo Slovenije v mednarodnem razvojnem sodelovanju

imagespeace

SMS Zeleni Evrope podpiramo godly dating 101 instagram Če bodo naše kandidatke in kandidati za poslanke in poslance izvoljeni v parlament, bodo konkretno podprli uresničevanje  zahtev in priporočil. Humanitarno in razvojno delovanje nevladnih organizacij, misijonarjev, aktivistov in prostovoljcev že sedaj prispeva k večjemu ugledu Slovenije v svetu, zato si zasluži tudi večjo državno podporo.

Zelene stranke v EU podpirajo uresničevanje zavez EU o povečanju uradne razvojne pomoči ( ODA) EU državam v razvoju na 0,70% BDP celotne EU do leta 2015. Stališče SMS Zelenih Evrope je, da bi tudi Slovenija morala povečati svojo uradno razvojno pomoč na 0,70% BDP do leta 2015. Svojo podporo smo SMS-Zeleni Evrope kot edina slovenska politična stranka, izrazili že v organizaciji Dolge poti do pravice-podpornega koncerta Live 8 v Ljubljani, leta 2005, kjer so sodelovale tudi nevladne razvojne organizacije. S tem smo podprli kampanjo Make Poverty History za povečanje razvojne pomoči na 0,70% BDP bogatih držav v skladu z Milenijskimi razvojnimi cilji OZN.

Primer dobre prakse zelenih na tem področju je Finska, kjer je članica zelenih, Heidi Hautala, finska ministrica za mednarodno razvojno sodelovanje. V letu 2010 je Finska namenila že 0,55% BDP za ODA, zavezala pa se je tudi, da bo do leta 2015 namenila 0,70% finskega BDP za ODA. Na tem področju so nam lahko še posebej za zgled države EU, ki presegajo 0,70% BDP za ODA kot npr. Luksemburg ( kar 1,09% BDP za ODA), Danska, Švedska in Nizozemska.

SMS Zeleni Evrope poleg vaših priporočil podpiramo samostojnega ministra za slovensko mednarodno razvojno pomoč, včlanitev Slovenije v OECD DAC, namesto plačila določenih članarin mednarodnim organizacijam, pa podpiramo preusmeritev finančnih sredstev za projekte slovenske civilne družbe in s tem za precejšnje povečanje bilateralnega mednarodnega razvojnega sodelovanja Slovenije. V skladu z našimi zelenimi načeli podpiramo trajnostne in s tem učinkovite oblike razvojne pomoči. Obenem po zgledu dobrih praks iz Velike Britanije, Danske in drugod, podpiramo zavezujoč dogovor med političnimi strankami v Sloveniji o konkretnem letnem izpolnjevanju zavez za povečano slovensko razvojno pomoč.

 


Galerija

Stranka mladih - zeleni Evrope
(SMS-ZELENI)
Rimska cesta 8, 1000 Ljubljana
gsm: +386 (0)31 55 66 26
e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Prijava na e-novice

1+2 =
Ime:
Epošta:

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information