Zeleni novi dogovor za Slovenijo

29112011409

Zeleni novi dogovor oz 'Green New Deal' je razvojni načrt Evropske zelene stranke (EGP) in vseh članic, ki na nacionalni ravni zagovarjamo evropsko zeleno politiko. Temelji na treh izhodiščih: socialni pravičnosti, varovanju okolja in odprti demokraciji ter ponuja trajnostne rešitve za Evropo, kot odgovor in izhod iz krize.

V Slovenski in Evropski prostor prinaša vrsto politik, ki predstavljajo inovativne in medsebojno povezane rešitve za izzive 21 stoletja – te zahtevajo novo politično razmišljanje in novo evropsko vizijo.

Okrogla miza ‘Green New Deal’,  je osrednji dogodek kampanje liste SMS ZELENI, kjer bo sodelovala dosedanja predsednica Evropske zelene stranke in aktualna evropska poslanka, ga. Ulrike Lunacek. Svoj pogled na zeleno politično agendo v Sloveniji in Evropi, bodo predstavili tudi Dr. Lučka Kajfež Bogataj (Biotehniška fakulteta) Dr. Luka Omladič (Filozofska fakulteta) Dr. Bojan Dobovšek, ekološka kriminaliteta (Fakulteta za varnostne vede) Dr. Aleksander Kešeljević (Ekonomska fakulteta) Dr. Gregor Majdič (Veterinarska in Medicinska fakulteta) Mag. Nina Štros (Greenpeace).

Vljudno vabljeni!

 

Galerija

Stranka mladih - zeleni Evrope
(SMS-ZELENI)
Rimska cesta 8, 1000 Ljubljana
gsm: +386 (0)31 55 66 26
e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Prijava na e-novice

1+2 =
Ime:
Epošta:

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information