SMS ZELENI bomo nadaljevali z zbiranjem podpisov proti podražitvi avtobusnih prevozov v Ljubljani.

DSC07241

SMS – ZELENI nasprotujemo podražitvi linijskih prevozov JP LPP v Ljubljani, ki jih je vsilila Mestna občina Ljubljana. Na pobudo mestnih svetnikov MOL-a Mihe Jazbinška in mag. Tomaža Ogrina, kandidatov na listi SMS ZELENI, na volitvah za Državni zbor 2011, smo skupaj s preostalimi kandidati na listi SMS ZELENI, v Ljubljani in okolici, v nekaj dneh, zbirali več kot 900 podpisov podpore proti napovedani podražitvi in z njimi želeli opozoriti na nestrinjanje mnogih meščanov s podražitvijo. Z zbiranjem podpisov podpore bomo nadaljevali. Prav tako pa bomo še naprej zbirali podpise za ohranitev površin, namenjenih otroškem igrišču na Viču.

Kandidatke in kandidati na listi SMS ZELENI zagovarjamo načela zelene politike tudi na področju javnega prevoza. Prepričani smo,da lahko uporaba javnega potniškega prometa pomembno vpliva na zmanjšanje izpustov in pritiska na ljudi in okolje. V Ljubljani je okolje že tako bistveno preveč obremenjeno zaradi gostega prometa, kar nam jasno ponazarjajo prepogosto preseženi mejni rezultati meritev trdih delcev v zraku, ki neposredno vplivajo na vse pogostejša obolevanja na dihalih in krnijo kakovost življenja v prestolnici.

Pomemben dejavnik spodbujanja uporabe javnega prevoza je ravno cena, s to izsiljeno 50 odstotno podražitvijo, bo javni prevoz dostopen še manj ljudem kot do sedaj, mnogim pa bo ta podražitev še dodatna 'spodbuda' za uporabo lastnih vozil pri vožnji v center Ljubljane. SMS ZELENI upamo, da ta dodatna 'davščina' ne pomeni dodatnega vira odplačevanja kreditov MOL.

SMS ZELENI smo danes skušali predati zbrane podpise županu Zoranu Jankoviču, ki pa se predaje ni udeležil. Zato mu je podpise, na seji Mestnega sveta, predal kandidat na listi SMS ZELENI v Ljubljani, mag. Tomaž Ogrin.

 

Na dogodku so bili prisotni tudi kandidati na listi SMS ZELENI v 3. in 4. volilni enoti:

EVA ČERNIGOJ, SEBASTIAN ZALAR ROK ZULIĆ, ANDREJ MAGAJNA, MAG. JORG HODALIČ, MIHA JAZBINŠEK, mag. TOMAŽ OGRIN, DRAGAN DJUKIĆ, mag. DARJA DELAČ FELDA; BOJKO JERMAN; URŠA JAZBINŠEK; MARKO FEMC; VOJKO KOGEJ; HARIS TAHIROVIĆ; MATEJA SAKSIDA; BARBARA BEDENK; mag. ROBIN DEWA in FRANC ČERNAGOJ.

Mag. Tomaž Ogrin, kandidat  nalisti SMs ZELENI in mestni svetnik v Ljubljani s podpisi za župana.


Ko je večina kandidatk in kandidatov SMs ZELENI zapustila Mestno hišo, je izza vogala prišel Zoran Jankovič, ki ga je pričakal Vojko Kogej.

Galerija

Stranka mladih - zeleni Evrope
(SMS-ZELENI)
Rimska cesta 8, 1000 Ljubljana
gsm: +386 (0)31 55 66 26
e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Prijava na e-novice

1+2 =
Ime:
Epošta:

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information