Obkroži št. 7. za listo SMS ZELENI v Celju in 5. VE

DVCI1335

Lista SMS - Zeleni je predstavila svoje kandidate v 5. volilni enoti, predstavitve pa se je udeležil tudi predsednik stranke mag. Darko Krajnc. Kandidati SMS - Zelenih v tej volilni enoti so Matija Iskra, Milena Vreš, Anja Kovačič, Igor Kukovec, Robert Smodej, Jurij Kolenc, Vili Kovačič, Jana Švab, Mihael Jurak in Danica Gačan. Za zeleni preboj obkrožite št 7.

Listo SMS ZELENI, na predčasnih volitvah 2011, ne predstavlja samo Stranka mladih – zeleni Evrope, v duhu povezovanja in združevanja slovencev, smo jo sestavili v partnerstvu z Demokratsko stranko Slovenije, Zeleno koalicijo, Zvezo za Primorsko, in Krščanskimi socialisti Slovenije. Na listi pa kandidirajo tudi predstavniki gibanj in nepovezani posamezniki, ki verjamejo v eko-socialne ideje in zeleno politiko. Skupna ideja mladih in zelenih prihaja bolj iz drugačnega, mladega in zelenega načina razmišljanja vsakekga posameznika, kot iz njegove fizične starosti. Na listi SMS ZELENI 16 kandidatov mlajših od 30 in več kot polovica kandidatov mlajših od 40 let. Povprečna starost pa je 41 let kar naše kandidate uvršča med najmlajše.

 V volitve in poslanstvo vstopamo s skupno vizijo, strnjeno v našem programu, predlogu za prehod v zeleno, družbeno odgovorno, trajnostno in uspešno družbo za vse. V volilnem programu je opisana strategija in predstavljeni konkretni načrti ter rešitve. Naš program izhaja iz preverjenih predpostavk Evropske zelene stranke in zelene politike, kot je Green New Deal oz. Novi zeleni dogovor(popular dating apps england. Vsebinsko pa je skrbno in premišljeno prilagojen slovenskim razmeram.

Naše delovanje v Državnem zboru RS bo temeljilo na štirih stebrih, imenovanih zelena in trajnostna usmeritev; mladi in socialna pravičnost za vsakogar; družbeno odgovorna in pametna ekonomija ter prava demokracija. Sloveniji ponujamo pravo politično alternativo za obrambo javnega interesa in vztrajanjem na pravni in socialni državi.

Naša konkretna stališča in cilji v prihajajočem mandatu

Zelena delovna mesta

Reforma pokojninskega sistema in univerzalna pokojnina

Gradnja neprofitnih stanovanj in zemljiška politika v javnem interesu

100% odvisnost Slovenije do 2050 od obnovljivih virov energije

Ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja

Univerzalni temeljni dohodek

Brezplačno šolanje in brezplačni vrtci

Policentrični razvoj Slovenije

Odločen boj proti korupciji z učinkovito pravno državo


Galerija

Stranka mladih - zeleni Evrope
(SMS-ZELENI)
Rimska cesta 8, 1000 Ljubljana
gsm: +386 (0)31 55 66 26
e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Prijava na e-novice

1+2 =
Ime:
Epošta:

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information