Protestniki očitno nočejo (podpore) politikov

sms-zeleni-logo-volitve-2011-manjsi

V Stranki mladih – zeleni Evrope podpiramo angažiranje članov gibanja 15o ter njihove podpornike širom Slovenije, pri uresničevanju ciljev za pravičnejšo delitev dobrin in virov, ker se sami zavzemamo za podobne cilje. Menimo, da je taktika mirne okupacije javnih prostorov in vztrajanje na zahtevah, učinkovita pot do medijskega preboja in širjenja idej ter ozaveščanja slovenske javnosti o problematiki utišane večine. SMS –ZELENI smo mnenja, da so zahteve študentov upravičene. Še posebej pereče je vprašanje šolnin na tretji bolonjski stopnji, ki zaradi svoje višine številnim onemogočajo nadaljevanje študija.

Mag. Darko Krajnc: “Ob današnji akciji, pred Filozofsko fakulteto (in v avli) v Ljubljani, zopet izražamo naše začudenje nad reakcijo nekaterih udeležencev, ki skušajo monopolizirati boj za pravičnejo družbo in razporeditev sredstev. Menimo, da mladi in zeleni potrebujemo demokratično priložnost saj smo del rešitve in ne del problema, zato odločno nasprotujemo posplošenem in nekritičnem gledanju ter enačenju vseh akterjev na slovenski politični in gospodarski sceni. Zahteve študentov so upravičene. Še posebej pereče je vprašanje šolnin na tretji bolonjski stopnji, ki zaradi svoje višine številnim onemogočajo nadaljevanje študija.”

Mag. Darko Krajnc se je udeležil današnjega dogodka Gibanja Mi smo univerza, kjer so ga, kljub dopovedovanju, da podpira prizadevanja, izgnali iz stavbe zasedene Filozoske fakultete s skandiranjem. "Nočemo politikov! Politiki ven!".

"Posploševanje je nevarno, ne prinaša nič dobrega in ne pritiče intelektualcem. Nis(m)o vsi politiki pokvarjeni niti ne vsi gospodarstveniki tajkuni. Tako hektično in depresivno vzdušje, ki se ustvarja v Sloveniji, s popolnim zavračanjem politike in odvračanjem od volitev pa samo še dodatno pomaga političnim elitam, ki so zasedle to državo v zadnjih 20. letih, da se še naprej (ob)držijo na oblasti. Spremembe se lahko zgodijo na volitvah", je incident komentiral predsednik SMS - ZELENI, mag. Darko Krajnc.

Galerija

Stranka mladih - zeleni Evrope
(SMS-ZELENI)
Rimska cesta 8, 1000 Ljubljana
gsm: +386 (0)31 55 66 26
e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Prijava na e-novice

1+2 =
Ime:
Epošta:

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information