SMS - ZELENI v Novem mestu na pogovoru s tremi kandidati za Državni zbor RS

111122-novinarska-6ve-

 

Jože Veselič, Darko Pucelj in Štefan Velečič. Trije od enajstih kandidatov Stranke mladih Zeleni Evrope v 6. volilni enoti. Danes v novomeški Situli.

 

Stranka mladih Zeleni Evrope je s svojimi tremi kandidati na novinarski konferenci v Novem mestu spregovorila o nekaj ključnih točkah volilnega programa. Jože Veselič, ki kandidira v volilnem okraju Črnomelj – Metlika, Darko Pucelj, ki kandidira v volilnem okraju Novo mesto – okolica in Štefan Velečič v Trebnjem, so se predstavili javnosti in izpostavili pomembnost prepoznavanja zelene politike, pomembnost politike ustvarjanja novih delovnih mest, gospodarske politike in politike starejših. Gre za politike prihodnosti, gre za politike, ki so neizbežne!

 

Jože Veselič poudarja pomembnost zavedanja, da ob izgubi dela ne trpi le posameznik pač pa celotna družina. ''V Črnomlju je gospodarstvo v zelo slabem stanju,'' pravi in dodaja, da se bo v primeru izvolitve v Državni zbor zavzemal za nova, zelena delovna mesta. Bela Krajina se mora povezati na področju gospodarstva, sociale, nepremičnin, saj mladi potrebujejo samostojnost, s katero lahko gredo samostojno v svet. Opozoril je tudi na smrad v Občini Črnomelj, ki ga povzročata prašičja farma in bioplinska elektrarna. Pozval je občane, da 4. decembra resnično volijo posameznika, se pravi poslanca v DZ, ne pa razmišljati o mandatarju ali Vladi kot taki.

 

Darko Pucelj že sedaj pokriva področje družbene dejavnosti v Občini Žužemberk, kar mu predstavlja prioriteto tudi v volilnem programu. Razmišlja o prihodnosti, ne pa o preteklosti in zato se je pridružil Stranki mladih Zeleni Evrope, zato bo tudi vso svojo pozornost namenil mladim, ki so naša prihodnost in prvo področje je zagotovo zaposlovanje. Pravi, da bi problem nezaposlenosti rešil s ponudbo določenega dela posamezniku, ki potrebuje delo in ta bi ga moral sprejeti, v nasprotnem primeru bi taisti posameznik izgubil vso pravico do državne pomoči (socialni transferji..). Pucelj zagotavlja, da bo največ energije vložil v potrebne segmente, ki bodo zagotavljali, da bo Slovenija ostala socialna država, kakor piše v Ustavi RS.

 

Štefan Velečič samozavestno pravi, da že vrsto let dela v resnično zelenem okolju, ustvarja zelena delovna mesta in njegovo srce pripada zeleni politiki. Dotaknil se je težav pri javnih naročilih in meni, da je potrebno Zakon o javnem naročanju spremeniti. Velečič pravi, da je nedopustno, da ljudje v 21. stoletju še vedno nimajo pitne vode, kar želi v mandatu poslanca popraviti in ljudem omogočiti, da bodo uživali čisto vodo. Ob tem se je dotaknil vseh dejavnikov, ki onesnažujejo vodo, še posebej je opozoril na veliko količino odpadkov, ki občane skoraj že dušijo. ''Pitna voda je primarni vir življenja vsakega človeka in v svojem mandatu bo pridobitev le te moja glavna prioriteta,'' je zaključil Velečič.

 

6. volilna enota je precej velika,a kljub temu kandidati verjamejo, da bo Stranka mladih Zeleni Evrope presegla volilni prag 4% in prišla v Državni zbor RS! ''Čas je, da delo postane vrednota,'' je poudaril Pucelj in dodal, da je zadnji čas, da stranka, ki ima v svojem volilnem programu zeleno revolucijo, pride v parlament.

Galerija

Stranka mladih - zeleni Evrope
(SMS-ZELENI)
Rimska cesta 8, 1000 Ljubljana
gsm: +386 (0)31 55 66 26
e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Prijava na e-novice

1+2 =
Ime:
Epošta:

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information