SMS -ZELENI proti korupciji v javnomnenjskih raziskavah

STGR7658-1

Spoštovani g. Damjanić,

Na podlagi vaše zadnje strokovne prevetritve javnega mnenja, smo primorani protestirati. Ponovno ste ob strokovnem izpraševanju javnosti (pomotoma) izpustili stranko SMS - ZELENI. Ker se to ni zgodilo prvič, je evidentno, da to ni naključje. Ko smo iskali razloge za vašo strokovno odločitev, da pri izpraševanju javnosti, slednji ne boste dali na razpolago možnost odločiti se za stranko SMS - ZELENI, nismo našli otipljivih razlogov. Ozirajoč se na dejstvo, da nas sorodne ankete s 3% podpore postavljajo celo na peto mesto med 21 strankami:

https://breathetokyo.jp/dating-luxaire-furnace/

in

speed dating palm desert

si strokovno ne znamo razložiti, zakaj nas vaši anketarji izpraševancem niti ne ponujajo, kot eno izmed obstoječih političnih opcij. Ob tem ne moremo mimo dejstva, da kljub temu, stranko vašega prijatelja, ki ji v večini anketah kaže manj kot 0,5% in se uvršča izven top 10, ponujate permanentno.

 

Ali ste zamerili, ker nismo pri vaši agenciji za strokovno raziskovanje javnega mnenja naročili raziskave. V kolikor je tako, potem prosim sprejmite naše opravičilo, saj mladi žal nimamo toliko razpoložljivih sredstev. Si ne moremo privoščiti naročanja dragih raziskav. Sploh pa ne v teh časih, ko nas je 80% brezposelnih. Žalostno dejstvo je, da ima naša stranka z več tisoč člani, zgolj nekaj tisoč evrov mesečnega proračuna. Torej manj, kot stane ena vaša raziskava. Prosim razumite, da bi nam informacija o tem kaj res menijo volivke in volivci prišla še kako prav, a si jo za razliko od vaših prijateljskih strank, ne moremo privoščiti. Vsekakor pa bomo zelo hvaležni, če nam boste oprostili nemoč poslovnega sodelovanja in nas v bodoče vključili v vaše raziskave.

 

V iskreni želji strokovnega sodelovanja, vas lepo pozdravljamo!

 

 

mag. Darko Krajnc

predsednik SMS - ZELENI

Stranka mladih - zeleni Evrope

 

V Ljubljani, 21. novembra 2011

 

 

V vednost:

 

  • Predsednik RS
  • Komisija za preprečevanje korupcije
  • Varuh človekovih pravic
  • Urad za enake možnosti
  • Mediji

 

Galerija

Stranka mladih - zeleni Evrope
(SMS-ZELENI)
Rimska cesta 8, 1000 Ljubljana
gsm: +386 (0)31 55 66 26
e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Prijava na e-novice

1+2 =
Ime:
Epošta:

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information