K ZELENI KOALICIJI PRISTOPA TUDI ZVEZA ZA PRIMORSKO

when can you start dating again after a breakupStranki mladih – zeleni Evrope, Demokratski stranki Slovenije in Zeleni koaliciji je, s podpisom sporazuma o skupnem nastopu na državnozborskih volitvah 2011, v partnerstvo pristopila tudi Zveza za Primorsko.

V Stranki mladih – zeleni Evrope, skupaj s partnerji, nadaljujemo s povezovanjem podobno mislečih in kredibilnih neparlamentarnih političnih strank, gibanj ter posameznikov, pri oblikovanju prave, neomrežene in strokovno podprte eko-socialne alternative, za uspeh zelene politike na decembrskih volitvah.

“Politika mora ustvarjati dobre pogoje za delovanje in življenje ljudi. Za to pa potrebujemo odgovorno vodenje države. Z ZZP imamo mnoge skupne točke, predvsem na področju decentralizacije države ter trajnostnega razvoja družbe in gospodarstva. SMS – ZELENI, DS, ZK ter sedaj še ZZK, s skupnim partnerstvom, državljankam in državljanom ponujamo drugačno politiko, ki temelji na zeleni in eko-socialni programski alternativi za boljšo prihodnost za vse”, je komentiral mag. Darko Krajnc, predsednik SMS – ZELENI.

Pavel Gregorčič, predsednik Zveze za Primorsko je izpostavil nujnost, da se podobno misleči združujejo v skupnem boju za uspešno, pravično in resnično demokratično upravljano državo. Ob podpisu sporazuma je povedal: ”s stranko SMS – ZELENI ter DS in ZK, smo podpisali sporazum o skupnem nastopu na letošnjih predčasnih državnozborskih volitvah, ker smo prepričani, da bomo močnejši v prizadevanjih za boljšo in učinkovitejšo državo Republiko Slovenijo”.

ZZP se zavzema za policentrični razvoj regij in občin. “Ključni problem Slovenije vidimo v načinu zbiranja in upravljanja z javnimi sredstvi, ki je sedaj izrazito centralističen in izjemno neučinkovit ter glavni vzrok za razsipništvo z javnimi sredstvi, korupcijo in klientelizem ter orientiranost na delitev – plenjenje in ne na ustvarjanje”, je še dodal Pavel Gregorčič predsednik ZZP.

Mag. Blaž Kavčič, predsednik Zelene vlade je izpostavil: “s pridružitvijo ZZP k partnerstvu SMS - ZELENIH, DS in ZK se širi družina, ki Sloveniji lahko zagotovi potrebno smer sprememb. Vsem nam je skupno, da v ospredje postavimo človeka, saj menimo, da je človek pomembnejši od kapitala. Skupna nam je tudi zahteva za policentrični razvoj Slovenije”.

Na novinarski konferenci na kateri je bil podpisan sporazum o sodelovanju so sodelovali Pavel Gregorčič, predsednik ZZP, mag. Darko Krajnc, predsednik SMS - ZELENI, mag. Blaž Kavčič, predsednik Zelene vlade, Aleksander Lemut, glavni tajnik ZZP , Uroš Brežan, župan Občine Tolmin in podpredsednik SMS – ZELENI ter Oton Mozetič, predsednik ZZP Nova Gorica.

 

Galerija

Stranka mladih - zeleni Evrope
(SMS-ZELENI)
Rimska cesta 8, 1000 Ljubljana
gsm: +386 (0)31 55 66 26
e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Prijava na e-novice

1+2 =
Ime:
Epošta:

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information