ZELENO - SOCIALNI PROGRAM

Read Full Report

Danes predstavljen skupni volilni program Stranke mladih – zeleni Evrope, Demokratske stranke Slovenije, Zelene koalicije in Zveze za Primorsko prinaša bistveno drugačne rešitve, saj temelji na zeleno - socialnem pristopu, ki vrača človeku in naravi osrednji prostor ter izgubljeno dostojanstvo.

Cilj delovanja koalicije povezanih strank, gibanj in posameznikov je mehkejši prehod v zeleno, družbeno odgovorno, trajnostno in uspešno družbo za vse. Z implementiranjem vsebine progama, ki temelji na štirih temeljnih stebrih, imenovanih zelena in trajnostna usmeritev; mladi in socialna pravičnost za vsakogar; družbeno odgovorna in pametna ekonomija ter prava demokracija, bomo Sloveniji ponudili pravo politično alternativo, katere osnovni namen je obramba javnega interesa z vztrajanjem na pravni in socialni državi.

V volilnem programu je opisana strategija in jasno predstavljeni konkretni načrti ter rešitve za boljšo prihodnost in državo blaginje. Program izhaja iz preverjenih predpostavk Evropske zelene stranke in zelene politike, kot je Green New Deal oz. Novi zeleni dogovor. Vsebinsko pa je skrbno in premišljeno prilagojen slovenskim razmeram.

Delvolilnega programa predstavlja tudi Akcijski manifest za izhod iz družbene krize, ki ga je, skupaj z gibanji, strankami in posamezniki povezanimi v SMS - ZELENI, predstavil mag. Blaž Kavčič, predsednik zelene vlade. Dokument zajema tako opis stanja kot vzroke za krizo in rešitve za izhod iz družbene krize.

Na novinarski konferenci, ob prvi javni predstavitvi skupnega volilnega programa za državnozborske volitve 2011, so sodelovali Mag. Blaž Kavčič, predsednik Zelene vlade in Državnega sveta RS, mag. Bojko Jerman, predsednik programskega sveta SMS – ZELENI, Pavle Gregorčič, predsednik Zveze za primorsko, Mihael Jurak, predsednik Demokratske stranke Slovenije ter mag. Tomaž Ogrin, predstavnik Zelene koalicije in mestni svetnik v Ljubljani.

Galerija

Stranka mladih - zeleni Evrope
(SMS-ZELENI)
Rimska cesta 8, 1000 Ljubljana
gsm: +386 (0)31 55 66 26
e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Prijava na e-novice

1+2 =
Ime:
Epošta:

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information