Na Listi SMS ZELENI poslanec Andrej Magajna in KSS

https://miocottonperu.com/

K partnerstvu strank, gibanj in posameznikov, združenih na listi SMS ZELENI, se pridružujejo Krščanski socialisti Slovenije, KSS. Njihov predsednik in poslanec v DZ RS, Andrej Magajna je javno naznanil svojo kandidaturo, za nov mandat v DZ, na listi SMS ZELENI.

Osnovni namen partnerstva strank, gibanj in posameznikov ter skupne liste SMS ZELENI je povezovanje kompetentnih, neomreženih in družbeno odgovornih akterjev za drugačno usmeritev Slovenije in pravo politično alternativo obstoječim parlamentarnim strankam in njihovim predvolilnim podaljškom, na predčasnih volitvah.

Na novinarski konferenci, ob podpisu dogovora o partnerstvu in kandidaturi na skupni listi SMS ZELENI za državnozborske volitve 2011, so poleg Andreja Magajne, poslanca DZ in predsednika KSS, sodelovališemag.Darko Krajnc predsednik SMS – ZELENI, Mihael Jurak, predsednik Demokratske stranke Slovenije in mag. Tomaž Ogrin, predstavnik Zelene koalicije.

Mag. Darko Krajnc je pozdravil pridružitev KSS in Andreja Magajne poslanca DZ RS, v partnerstvo SMS ZELENIH, DS, ZPP in ZK ter ostalih gibanj in posameznikov. »Cilj našega skupnega delovanja je mehkejši prehod v zeleno, družbeno odgovorno, trajnostno in uspešno družbo za vse, ne le za nekatere. Sloveniji ponujamo pravo politično alternativo, katere osnovni cilj delovanja je obramba javnega interesa z vztrajanjem na pravni in socialni državi«.

Predsednik KSS, poslanec Andrej Magajna je komentiral:« današnji pristop k partnerstvu in listi SMS ZELENI je naravna odločitev, saj smo s Stranko mladih – zeleni Evrope in predsednikom Krajncem, že mnogokrat sodelovali pri zagovarjanju družbeno pomembnih tem, kot so zdravstvena reforma, medijska zakonodaja in zaščita javnega interesa in realnega sektorja in gospodarstva, ki je osnova naše samobitnosti«. Izrazil je razočaranje nad delom v poslanski skupini SD, ki je postala preveč neoliberalno usmerjena, njen predsednik in premije pa je bil bistveno premalo aktiven pri ohranjanju kredibilnosti Vlade RS in odbijanju partikularnih in klientelističnih interesov pri njihovem poseganju v javni interes.

Mag. Tomaž Ogrin:« v imenu Zelene koalicije izražam veselje za priključitev KSS saj vsi zagovarjamo iste družbeno pomembne teme in rešitve, združeni v partnerstvu pa lahko ponudimo še več. Kot raziskovalec in aktivist trdim, da noben drug program političnih strank in gibanj, ki sem jih prebral, ne ponuja pravih rešitev, na pomembna družbena vprašanja današnjega časa. Zagovorniki zelene politike se bomo zavzemali, da bo država ponudila več priložnosti za uveljavitev in zaposlitev mladim, ki so bili do sedaj preveč zapostavljeni. Dosedanja oblastna struktura ni uspela ali želela izboljšati položaja mladih, zato pa bomo to storili mi«.

Mihael Jurak, predsednik DS je pridružitev KSS ocenil kot pozitivno, saj je »partnerstvo na listi SMS ZELENI je odprto in namenjeno povezovanju ne po delitvi in ločevanju«. Pozval je volivce in volivke in predvsem mlade, da spremljajo nastope kandidatov in programe strank, saj »bodo hitro lahko spoznali, kdo predstavlja pravo alternativo obstoječi tranzicijski politiki, ki nas obvladuje že 20 let«.

SMS ZELENI danes vlagamo tudi kandidatne liste v vseh osmih volilnih enotah. Od 83 kandidatov je na listi SMS ZELENI 33 kandidatk. Na listi je več kot polovica kandidatov mlajših od 40 let, od tega 15 oseb mlajših od 30 let.

 

Galerija

Stranka mladih - zeleni Evrope
(SMS-ZELENI)
Rimska cesta 8, 1000 Ljubljana
gsm: +386 (0)31 55 66 26
e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Prijava na e-novice

1+2 =
Ime:
Epošta:

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information