Na pobudo SMS-Zeleni bodo presežni dobički od prodaje nafte namenjeni obnovi Ukrajine

 

Stranka mladih – Zeleni Evrope smo v resoluciji »Ustavimo rusko vojaško agresijo v Ukrajini« predlagali dopolnitev, s katerim bi pozvali vse tiste države, ki podpirajo Ukrajino, da ves presežen dobiček namenijo za povojno obnovo Ukrajine, v dogovoru z Avstrijsko zeleno stranko, katere član je tudi sopredsedujoči Evropskim Zelenim g. Thomas Waitz, pa dopolnili na način, da se del presežnega dobička nameni tudi za blaženje energetske revščine in prehod na obnovljive vire energije.

Slovenska dopolnitev po uskladitvi z Avstrijskimi Zelenimi v prevodu tako glasi: Evropski Zeleni še posebej pozivamo tiste države, ki so ustvarile presežen dobiček v energetskih podjetjih v (delni) državni lasti da bi ta dobiček namenijo za blažitev posledic energetske revščine, investicije v obnovljive vire energije ter povojno obnovo Ukrajine. Enako pozivamo države k obdavčitvi presežnih dobičkov zasebnih podjetij iz tega naslova ter namenitev tako zbranih davkov v iste namene.

Ob tem je nujno poudariti, da imamo Evropska Zelena Stranka v Evropskem parlamentu kar 73 (od 705) poslancev in zato verjamemo, da bodo naši poslanci uspeli s tem predlogom tudi v Evropskem parlamentu, kjer se jim bodo nedvomno pridružili tudi številni drugi poslanci Evropskega parlamenta.

Stranka mladih – Zeleni Evrope smo svet Evropske Zelene Stranke v Rigi izkoristili tudi za krepite sodelovanja tako z zelenimi strankami iz sosednjih držav, kot tudi v okviru sredozemske in balkanske mreže znotraj Evropskih zelenih.


Igor Jurišič, predsednik Stranke mladih – Zeleni Evrope

Galerija

Stranka mladih - zeleni Evrope
(SMS-ZELENI)
Rimska cesta 8, 1000 Ljubljana
gsm: +386 (0)31 55 66 26
e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Prijava na e-novice

1+2 =
Ime:
Epošta:

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information