Samo s skupnimi močmi lahko prispevamo k spremembi po 24.4.2022!

V Stranki mladih – Zeleni Evrope smo že ob razpisu volitev v DZ razumno ugotovili, da bi na volitvah nagovarjali predvsem volivce, ki želijo drugačen način vodenja države, kot smo mu bili priča zadnji dve leti, z rezultatom, ki bi bil pod 4 % pa bi njihov glas romal neposredno v ostanek, katerega del bi dobili tudi tisti, ki zagovarjajo nadaljevanje takšnega načina vodenja države. Zato smo se s Socialnimi Demokrati s sporazumom dogovorili o sodelovanju na področju ZELENE politike in tako omogočili vsem volivkam in volivcem, ki želijo premik v smer ZELENE politike, da izberejo SD in tako dosežejo, da bo ZELENA politika tudi dejansko slišana v DZ.

 

S to potezo smo se zavestno odpovedali financiranju Stranke mladih – Zeleni Evrope, ki strankam pripada že ko presežejo 1% glasov. Žal mnogi niso zbrali dovolj samokritičnosti ali modrosti.

 

S tem pozivom se obračamo na VSE stranke, za katere je jasno, da ne bodo dosegle 4%, a kljub temu nagovarjajo volivke in volivce k odmiku od načina vladanja, kot smo mu priča zadnji dve leti, da se do jutri, 22.4.2022 dogovorijo ali:

-          za podporo zgolj enemu od vas, ki bo s podporo vseh vas presegel 4% prag ali

-          za podporo eni od »večjih strank«, ki se v zameno zaveže, da bo v DZ zagovarjala tudi vaš program

 

V nasprotnem primeru boste sicer skupaj zbrali okrog 15% glasov, nihče pa dovolj, da bi se uvrstil v DZ in s tem posledično povzročili, da bodo vaši glasovi izničeni, volivke in volivci pa razočarani.

 

Naj cilj po dosegu 1% in s tem 4 let financiranja ne zamegli osnovnega cilja zaradi katerega ste se podali na volitve!

 

V primeru, da se tega niste sposobni dogovoriti pa pozivamo vse volivke in volivce, ki želijo spremembo po 24.4.2022, da se odločijo za eno izmed strank, ki hkrati napoveduje spremembe in ima realne možnosti za vstop v Državni zbor.

 

V Stranki mladih – Zeleni Evrope se zavedamo, da se morda z nobeno od političnih strank, ki imajo možnost uvrstitve v DZ ne strinjate v celoti, a hkrati, da je bistveno bolje modro podpreti stranko, ki s katero se strinjate zgolj v večini stališč in bo presegla 4% prag za vstop v DZ, kot pa stranko, s katero se morda nekoliko bolj strinjate, a nima možnosti za uvrstitev.

 

Igor Jurišič, predsednik Stranke mladih – Zeleni Evrope

 

Galerija

Stranka mladih - zeleni Evrope
(SMS-ZELENI)
Rimska cesta 8, 1000 Ljubljana
gsm: +386 (0)31 55 66 26
e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Prijava na e-novice

1+2 =
Ime:
Epošta:

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information