Velikonočna poslanica Predsednika Stranke mladih - Zeleni Evrope

Spoštovane državljanke in državljani Republike Slovenije,

Danes praznujemo največji krščanski praznik, ki pa ni zgolj verski praznik, ampak tudi državni in družinski praznik, ki ga slavimo vsi, tudi tisti, ki se ne štejemo med verne.

Gre za praznik, ko obudimo tradicijo in ko se zahvalimo tudi tistim, ki so preko svete besede budili in krepili narodovo zavest in ohranjali slovenski jezik, kot sta Primož Trubar in Anton Martin Slomšek.

Tudi mi, ki ne verujemo, smo z veseljem prebrali poslanico Predsednika Vlade Republike Slovenije g. Janeza Janše, ki se s svojo ekipo neizmerno trudi reševati nastalo situacijo in ki je prevzela vodenje vlade v najtežjem obdobju samostojne Slovenije, a se zdi, kot da vanjo nismo vključeni.

Zato vsem, ki verjamemo, da bomo koronavirusno krizo kmalu prebrodili in zaživeli z vrednotami, ki smo jih v krizi obnovili ali pridobili a prej kot z vero v boga, z zaupanjem v znanost,medicino, odgovornost in demokratične vrednote in s tem tudi v Vlado Republike Slovenije, želim mirne velikonočne praznike.

Posebej bi se ob tej priložnosti zahvalil vsem, ki se iz ure v uro trudijo, da bi bilo nam bolje, od zdravnikov, gasilcev, civilne zaščite, policije, trgovcev, županov,kmetov in vseh zaposlenih in prostovoljcev, pa vse do verskih voditeljev in seveda Vlade Republike Slovenije z Janezom Janšo na čelu, ki se v teh težkih časih trudijo zato, da bi lahko čim prej normalno zaživeli.

Prav zato, ker verjamemo v znanost, zdravstven sistem in uspešno vodenje države bi Predsednika Vlade Republike Slovenije prosili, da naroči vladnemu govorcu g. Kacinu, da končno odgovori na vprašanja, ki mu jih javnost in novinarji postavljajo že nekaj časa in katerim se spretno izogiba in s tem odpira prostor za manipulacije, napačne razlage in celo znanstveno diametralna stališča, od takšnih, da potrpimo še teden ali dva, pa do takšnih, da do jeseni 2021 ne bo bistveno drugače.

Državljani varujmo Slovenijo.

Igor Jurišič, predsednik Stranke mladih – Zeleni Evrope

Galerija

Stranka mladih - zeleni Evrope
(SMS-ZELENI)
Rimska cesta 8, 1000 Ljubljana
gsm: +386 (0)31 55 66 26
e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Prijava na e-novice

1+2 =
Ime:
Epošta:

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information