Vlada Republike Slovenije v rekordnem času sprejela predlog SMS Zeleni

Stranka mladih – Zeleni Evrope je v nedeljo, 22.3.2020 ob 15:36 predsednici in predsednikom vladnih strank poslali dva predloga, s katerimi bi lahko bistveno ublažili posledice krize, ki jo povzročajo ukrepi za zajezitev širjenja koronavirusa.

V pismu smo predlagali dva ukrepa, od katerih je bil eden uvedba Univerzalnega temeljnega dohodka, za kar se v stranki že dolgo zavzemamo.

V samem pismu sem tudi uvodoma zapisal, da bi bilo kakršen koli javni poziv možno razlagati kot populizem in prav zato sem v prilogi prekril predlog drugo temo, o kateri upamo, da bo vlada odločala v kratkem, saj sem predsednici in predsednikom vladinih strank zagotovil, da sporočilo NI bilo posredovano medijem, prav z namenom, da odločitev ali sprejmejo, ali pa sprejmejo kakšno drugo, morda primernejšo rešitev brez nepotrebnega pritiska javnosti.

 

Sedaj, ko je vlada v manj kot 48 urah od pošiljanja tega sporočila predlog osvojila, pa naj priložen dokument služi kot pohvala Vladi RS Slovenije pod vodstvom zaradi hitrosti pri sprejemanju odločitev, ne glede na to, kdo je predlagatelj.

Žalostno je, da šele v kriznih časih oblast v tako kratkem času sprejme predloge drugih in upam, da to ne bo pozabljeno po krizi in da ne bo birokracija ponovno posegala v vsako predlog rešitve z namenom, da se nič ne spremeni.

Igor Jurišič, predsedni SMS Zeleni

 

Galerija

Stranka mladih - zeleni Evrope
(SMS-ZELENI)
Rimska cesta 8, 1000 Ljubljana
gsm: +386 (0)31 55 66 26
e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Prijava na e-novice

1+2 =
Ime:
Epošta:

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information