V Stranki mladih – Zeleni Evrope nasprotujemo ponovni uvedbi obveznega naborništva

V Stranki mladih – Zeleni Evrope smo seznanjeni s ključnimi poudarki koalicijske pogodbe, kjer je ob pohvale vrednih zavezah (kot sta na primer uporaba marihuane v zdravstvene namene ali gradnja najemniških stanovanj) zapisana tudi zaveza k ponovni uvedbi naborništva.

9. Septembra 2003 smo v Stranki mladih – Zeleni Evrope, pobudnici ukinitve naborništva, zapisali:


Danes je brez dvoma izredno pomemben dan. Vsem mladim Slovencem smo omogočili, da se sami odločijo za služenje oziroma nesluženje vojaškega roka ter tako svobodno odločajo o svoji prihodnosti.

V Stranki mladih Zeleni Evrope zato pozivamo predsednico DeSUS ter predsednike SDS, NSi in SMC, da ponovno razmislijo glede uvedbe obveznega naborništva, saj ima Slovenija odprte fronte na področju konkurenčnosti, bega možganov in brezposelnosti mladih česar z obveznim služenjem vojaškega roka ne rešujemo, kvečjemu obratno, saj je zaposlitev Nemčiji ali na Švedskem zagotovo boljša izbira, kot služenje vojaškega roka in večna negotovost zaradi morebitnega vpoklica, ki se zaradi članstva v zvezi NATO lahko konča tudi v Iraku ali Afganistanu.

Žalosti nas, da je prav stranka, ki se imenuje Levica, dejansko povzročila nastalo situacijo, saj se je brez zadržkov pridružila desni opoziciji in složno z njimi glasovala proti ministrici Mlinarjevi in s tem pokazala vzorec delovanja v prihodnje, kar je posledično pripeljalo do odstopa predsednika vlade Marjana Šarca in oblikovanja nove vlade.

Najbolj ironično pa je dejstvo, da prav ta stranka, ki nosi ime Levica in je tudi ali predvsem z obljubo izstopa Slovenije iz zveze NATO prepričala 9,33% volivcev (Spomnimo – naša stranka je bila leta 2004 edina parlamentarna stranka, ki je nasprotovala vstopu Slovenije v NATO), s svojimi potezami botruje nastajanju predloga za ponovno uvedbo naborništva.

Galerija

Stranka mladih - zeleni Evrope
(SMS-ZELENI)
Rimska cesta 8, 1000 Ljubljana
gsm: +386 (0)31 55 66 26
e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Prijava na e-novice

1+2 =
Ime:
Epošta:

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information