V Stranki mladih – Zeleni Evrope smo v duhu enotnosti pripravljeni na morebitne predčasne volitve

Po podpisu zgodovinskega Sporazuma o zelenem sodelovanju, kjer smo se obe obstoječi zeleni stranki v Sloveniji; Zeleni Slovenije (h katerim sta že priključeni stranki Zelena koalicija in Združeni zeleni) in Stranka mladih – Zeleni Evrope zavezali tudi k usklajenemu nastopu na vseh naslednjih prihajajočih volitvah, javnosti sporočamo: V Stranki mladih – Zeleni Evrope smo pripravljeni na morebitne predčasne volitve.

Pomanjkanje zelene politike v Državnem zboru Republike Slovenije vodi k vedno novim okoljskim izzivom (TEŠ, Lafarge, Salonit,…), ki jih k sreči bolj ali manj uspešno rešujejo zavzeti aktivisti, a to ne more biti formula za prihodnost. A aktivisti se pojavljajo prav zaradi pomanjkanja zelene politike, saj ker v Državnem zboru ni nikogar, ki bi mu bila skrb za zdravo življenjsko okolje na prvem mestu.

Podpisniki sporazuma o zelenem sodelovanju zato verjamemo, da je napočil čas, da Slovenija končno stopi v korak z razvitimi zahodnoevropskimi državami, saj European Green Party oziroma Evropski Zeleni (kjer smo Stranka mladih – Zeleni Evrope polnopravni člani) zasedamo 10% sedežev v Evropskem parlamentu in zato tudi v Sloveniji ne vidimo možnosti poti v prihodnost s strankami preteklosti, ki gradijo na razdvojenosti Slovencev iz časov druge svetovne vojne.

V primeru, da izvoljeni poslanici ne najdejo dovolj enotnosti za rešitev vladne krize, smo v Stranki mladih – Zeleni Evrope v sodelovanju z Zelenimi Slovenije in vsemi, ki so pripravljeni sprejeti načela Evropskih Zelenih, pripravljeni na morebitne predčasne volitve.

Odprt poziv k sodelovanju je namenjen vsem, ki razmišljajo zeleno in so pripravljeni sprejeti načela Evropskih, da se priključijo k skupnemu nastopu na volitvah. Ločen nastop več strank, ki uporabljale besedo »Zeleni« bi bil dolgoročno škodljiv za zeleno politiko, saj bi v veliki meri otežil ali celo onemogočil preskok 4% praga za vstop zelene politike v Državni zbor Republike Slovenije.

V Stranki mladih – Zeleni Evrope se zavedamo, da je (namerno ali slučajno) do vladne krize prišlo ponovno pred nujno potrebno zdravstveno reformo, ki je ponovno prestavljena, na plečih bolnih in čakajočih na zdravstveno oskrbo, nekam v prihodnost. Zeleno zdravstveno reformo, ki bo vrnila ugled javnemu zdravstvu, ljudem pa dostop do zdravljenja v razumnem roku brez dodatnih obremenitev proračuna ali davkoplačevalcev, bomo v naslednjih mesecih, ne glede na razplet vladne krize, predstavili javnosti skupaj s še nekaterimi nujnimi ukrepi, če želimo v prihodnost zazrto in trajnostno naravnano Slovenijo.

Igor Jurišič,

Predsednik Stranke mladih – Zeleni Evrope

Galerija

Stranka mladih - zeleni Evrope
(SMS-ZELENI)
Rimska cesta 8, 1000 Ljubljana
gsm: +386 (0)31 55 66 26
e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Prijava na e-novice

1+2 =
Ime:
Epošta:

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information