Po H2 kmalu brez vinjete

Zagotovo eden največjih uspehov ne le stranke, ampak tudi Maribora.

V Stranki mladih - Zeleni Evrope smo bili kar presenečeni, da se reševanja problematike obvezne uporabe vinjet na H2 skozi Maribor v zadnjih 10 letih nihče ni lotil dovolj strokovno, da bi opazil, da je cesta v osnovi narobe kategorizirana.


Hitra cesta H2, kot se imenuje 7.22 km ceste med priključkom Tezno in rondojem v Pesnici je kategorizirana v nasprotju z Uredbo o merilih za kategorizacijo javnih cest in tako na njej že 10 let neupravičeno zahtevajo vinjete, voznike brez vinjete pa kaznujejo.

Ob vzornem sodelovanju z MOM, še posebej s podžupanom dr. Medvedom smo 10.7. sklicali novinarsko konferenco, kjer smo predstavili problematiko, dva dni zatem pa poslali poziv na Ministrstvo za infrastrukturo, ki je v roku, ki smo ga postavili tudi odgovorilo in pritrdilo, da H2 ne ustreza trenutni kategorizaciji z naslednjimi besedami:

Hitra cesta H2 ne ustreza navedenim kriterijem, zato je njena kategorija neustrezna. Sklicevanje direkcije na posamezne določbe Strategije prostorskega razvoja Slovenije, na podlagi katerih naj bi se Maribor navezoval na omrežje daljinskih cestnih povezav preko ustrezne navezovalne ceste, niso ustrezna formalna podlaga za sedanjo kategorijo te ceste. Funkcijo navezovalne/povezovalne ceste, skladno s predpisi o projektiranju cest, lahko prevzamejo tudi regionalne ceste, posebno v primeru, če so namenjene le motornim vozilom.

O tem so pisali tudi vsi pomembni mediji, najbolje pa povzeli na POP TV, kar si lahko ogledate na tej povezavi: suck my big black titts

Zaradi vztrajanja pri trenutni kategorizaciji in pogojevanja s prenosom lastništva z DARS na DRSI se naše poslanstvo še ni zaključilo. Zaključilo se bo z dnem, ko bodo table, ki zahtevajo vinjete, odstranjene.


Igor Jurišič, predsednik SMS Zeleni in mestni svetnik v MOM

Galerija

Stranka mladih - zeleni Evrope
(SMS-ZELENI)
Rimska cesta 8, 1000 Ljubljana
gsm: +386 (0)31 55 66 26
e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Prijava na e-novice

1+2 =
Ime:
Epošta:

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information